Zingvaart

Maak het mee!

Een uniek concert met een tiental akoestische optredens langs de Bergerringvaart op zaterdagavond 4 juli. Tijdens Zingvaart kan iedereen van de stilte van de prachtige Berger- en Egmondermeerpolder genieten, afgewisseld met prachtige muzikale optredens.

Startpunt is de Bosmolen aan de Kolonel Sneepweg, de verbindingsweg tussen de Hoeverweg en de Groeneweg. Een aantal schuiten van de stichting Langedijk Waterrijk liggen daar gereed om bezoekers in te schepen en langs alle tien optredens te varen. Zijn de koolschuiten vol, dan is dat geen probleem, want alle optredens zijn ook fietsend of wandelend vanaf de wal bij te wonen. Bovendien is het mogelijk om met een eigen bootje naar het startpunt te komen en mee te varen. 

Inschepen in de boten van de schippers van Langedijk Waterrijk kan vanaf 18.00 uur. Het evenement duurt van 19.00 tot 21.30 uur. De parkeerruimte is beperkt, kom daarom vooral op de fiets!

Extra service

Wie er echt een avondje uit van wil maken kan vanaf 17.00 tot 22.00 uur terecht bij Nic. van Schagen & Zn. B.V. aan de Bergerweg 82 in Bergen, daar heeft Go with the Flo een gezellige barbecue voor slechts tien euro per persoon, met saté, hamburger en braadworst! Ook aan de vegetariër is gedacht met vegaburgers en vis. Tijdens de barbecue is er muzikaal vermaak. 

Vanaf deze locatie is het slechts een klein stukje varen door de betoverende polder naar de start van Zingvaart. Bij Go with the Flow zijn boten te huur voor tien personen (40 euro per uur), zes personen (30 euro per uur) of eenpersoons kano’s (20 euro voor een hele dag). Op die manier is Zingvaart ook op een ander manier te bereiken en mee te maken.

Routebeschrijving

Klik hier voor de routebeschrijving.

Programma

1. Michael Agbodo en djembéleerlingen 

2. Wereldmuziekkoor TADAM! 

3. Rosalie en Lars, young talents duo

4. Martine Nijenhuis, viool en klankinstrumenten: verstillende & muzikale klanken uit het hart in de natuurstemmig 432 Hz

5. Vrouwenkoor Indigo, voorzitter Rita zwaan tel: 0643581804

6. Alfon Oekie band

7. TO THE ISLAND DUO, Frank Stolwijk en Michel Duijves

8. 2IMPROPO (two to improvise on poetry) Paul Hergaarden en Hans Brandjes: Dichter met bijgeluiden 

9. Kinderzang en trekzak-ensemble ‘Les boutons joyeux’ uit Heiloo

10. Wim van Bokhorst en Margreet Ravestein