Ons nieuwe land, een unieke uitgave

‘Ons nieuwe land’, een zinsnede die tegenwoordig in vele talen door de hoofden van vluchtelingen gaat die een weg zoeken naar veiliger oorden. Maar ook de titel van de schrijfwedstrijd die begin dit jaar werd georganiseerd naar aanleiding van het 450-jarig bestaan van de polders Egmondermeer en Bergermeer. Alle ruim vijftig ingezonden gedichten en verhalen zijn gebundeld in een bijzonder boekwerkje met de titel Ons nieuwe land, verwijzend naar het nieuwe land dat 450 jaar geleden door inpoldering van de Berger- en Egmondermeer is ontstaan.

Zaterdag 19 september werd het boekje gepresenteerd in een van de oudste boerderijen van de Egmondermeer, Hoeve Zeldenrust. Voorzitter van het BEM 450 comité dat alle festiviteiten gedurende het jubileumjaar organiseerde, Kees Kraakman, had de eer om het eerste boekje –geheel in stijl van de inpoldering- uit een bak water te vissen.

Heel mooi

Wim van Dijk, die de schrijfwedstrijd initieerde en organiseerde, toonde zich bijzonder verheugd met het resultaat. “Het zijn stuk voor stuk pareltjes”, vertelde hij. “Lyrische gedichten, verrassende, korte verhalen, onbevangen kinderpoëzie en ontroerende herinneringen over het vroegere leven in de polders. Prachtige inzendingen, stuk voor stuk, geschreven uit betrokkenheid en daarom zo mooi en vaak ontroerend. Er zitten gedichten bij, daar houd je het echt niet droog bij! De inhoud van het boekje is dan ook heel divers. Literaire gedichten, die keer op keer tot herlezen verleiden, verhalen met een verrassend plot en ontroerende historische poldervertellingen. Maar ook dromen van kinderen die ons huidige land nog mooier en beter willen maken. Al met al 95 pagina’s puur leesplezier en heel verrassend.”

Voor Wim

Bestellen kan via www.boekenbestellen.nl – in het zoekscherm ‘Ons nieuwe land’ intypen en de rest gaat vanzelf. het is 95 bladzijden leesplezier, A5 formaat, hardcover in kleur met het BEM450 logo op de voorkant.