Drive in bioscoop

Uniek project in de polder

Pop-up drive-in bioscoop op vier hectare

Wie kent de beelden van de drive-in bioscopen niet uit Amerikaanse films? Jongelui knus tegen elkaar aan of hele families in de auto met popcorn en Coca-Cola die vanuit hun eigen auto naar een film kijken. Op de vooravond van het BEM- Zomerfestijn, zaterdag 15 augustus, vindt een uniek spektakel plaats op het weiland naast de Kolonel Sneepweg. Er wordt een enorm groot scherm geplaatst waarop de legendarische film ‘The Blues Brothers’ wordt vertoond. Alle voertuigen kunnen op het vier hectare grote weiland een plaatsje krijgen. Personenauto’s zijn welkom, maar ook tractoren en ander rijdend materieel. Of kom op de fiets en neem zelf een klapstoeltje mee. Loon- en handelsbedrijf Van der Oord sponsort en organiseert deze bijzondere avond. Zij zijn zelf zeker met een aantal bijzondere voertuigen aanwezig.

Kom op tijd om goed zicht te hebben op het scherm, inrijden kan vanaf 20.00 uur en de film start om 21.00 uur. Het geluid wordt via een speciale frequentie door gegeven via de autoradio. Wie niet over een autoradio beschikt (fietsers of tractoren) dient dus een FM-radio mee te nemen. De entree bedraagt tien euro per voertuig. Bezoek met de fiets is uiteraard ook mogelijk. Hiervoor geldt een aangepast tarief van vijf euro.

Tot windkracht vijf kan het filmfestijn doorgang vinden. Neem als het regent een aardappel mee. Deze wordt door drive-in bioscoopliefhebbers aanbevolen als het zicht door lichte regen niet meer helemaal helder is, vooraf de ruit met een doorgesneden aardappel insmeren, want dan valt de regen makkelijker van het raam af.