Kunstroute

Dit jaar bestaan de Bergermeer en de Egmondermeer 450 jaar. Deze polders behoren tot de oudste (grootschalige) droogmakerijen van Nederland. Grote delen van de polders zijn sinds de droogleggingwoon- werk- en leefgebied geworden van stedelingen. Denk ook maar eens aan de Alkmaarse wijkende “Bergermeer” en“De Hoef”. En waaraan denkt u als u de namen hoort zoals de Egmonderhout, de Bergerweg en de Meerweg? Namen die een verband leggen met vroeger tijden maar ook de verbinding zijn naar het prachtige buitengebied. Plaatselijke en regionale schilders, beeldhouwers, fotografen en ontwerpers laten hun werk zien in een natuurlijke, landelijke omgeving: in een boerderij of op het erf in schuur of in de tuin op 19 locaties in de Egmondermeer en Bergermeer.

  • Mogen wij u uitnodigen voor een creatieve ontdekkingstocht door de polders?
  • Op vrijdag 29 mei van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 30 mei van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 31 mei van 11.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom.
  • Omdat de parkeergelegenheid bij de locaties beperkt is adviseren wij u: Kom vooral wandelend of op de fiets!    

Auto’s kunt u het beste parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerterreinen. Deze parkeerplaatsen hebben wij  aangegeven op de routekaart, evenals de informatiepunten en de plaatsen waar u kunt pauzeren voor een kopje koffie.

Op plaatsen waar de verkeersstromen in goede banen geleid dienen te worden zullen verkeersregelaars actief zijn. Volgt u vooral hun adviezen op !

Bekijk kunst in een natuurlijke omgeving, Peil de polder !

 
Flyer
Klik voor de flyer met meer informatie over de verschillende locaties.